Så hvad er fordelene ved vandrestave? Hvorfor bruger alle det?

- 2023-12-02-

I fortiden,vandrestave og vandretureaf pælevar stadig sjældne genstande og stort set ingen brugte dem, men hvad med nu? Uanset om det er bjergbestigning, vandreture, terrænløb osv., så begynder alle at bruge bjergbestigningsstave. Det er uden tvivl blevet et vigtigt udstyr til udendørs aktiviteter.

Så hvad er fordelene ved vandrestave? Hvorfor bruger alle det?


Under udendørs aktiviteter,vandrestavekan beskytte dine led, hjælpe dig med at bevare balancen og spare kræfter, når du går på nogle stejle bjergveje. Undersøgelser har bevist, at vandrestave kan reducere stødkraften på knæleddet med mere end 40 %, når man vandre, især når man går ned ad bakke.


Vandrestave er lidt ligesom skistave. Med dem kan vi bruge vores armes kraft til at hjælpe os fremad. Uanset om det er på flad jord eller stejle bjergveje, kan vandrestave hjælpe os med at øge vores gennemsnitshastighed.


I 1999 publicerede "Journal of Sports Medicine" en artikel, der beviste, at trekkingstave kan reducere slagkraften på knæene med mere end 25%, så når man dyrker udendørs sport, især bjergbestigning, vandreture, vægtbærende ned ad bakke osv. , kan vandrestave reducere virkningen af ​​vægtbærende på vores ben, knæ, ankler og fødder.


I nogle vilde områder,vandrestavekan også sætte gang i ukrudt og skræmme slanger væk, samt skubbe tornede vinstokke og edderkoppespind væk på vejen. Det kan også spille en rolle i selvforsvar i farlige områder, især når man møder vilde hunde, bjørne og andre vilde dyr i naturen.


Generelt når du vandrer, kan vandrestave hjælpe dig med at bevare balancen og øge din ganghastighed. Det kan også give bedre beskyttelse i nogle mudrede områder, sneområder osv. Det kan også spille en understøttende rolle, når man krydser floden. På nogle farlige veje kan det også spille en rolle i at opdage vejoverfladen. For eksempel kan den i sne også registrere, om der er huller forude.


En af de vigtigste funktioner ved trekkingstave er at reducere byrden. Når vi bevæger os fremad med vægt, kan trekkingstavene overføre vægten af ​​rygsækken til underarmene, og derefter virke på jorden gennem trekkingstavene og dermed reducere belastningen af ​​benene.


Endelig er vandrestave også et vigtigt telttilbehør. Nogle telte kan nu sættes op ved kun at bruge trekkingstænger, så vi behøver ikke at medbringe teltstænger, hvilket stort set reducerer belastningen på vores rygsække.